SideBySide on yhteistyöverkosto, joka yhdistää mm. kädentaitajat, yritykset, koulutusorganisaatiot reiluun win-win yhteistyöhön. Yhteistyöyritysten rooli on tarjota käsityöläisille ja heidän tuotteilleen aitoa kysyntää ja siihen liittyen työtä. Tämä takaisi heille jatkuvaa työtä.

Yhteistyökumppanit sitoutuvat yhteiseen SideBySiden arvomaailmaan tilaamalla tuotteita. Naiset saavat näin ollen mahdollisuuden kouluttautumiseen,  työllistymiseen ja tätä kautta henkiseen hyvinvointiin omassa kotimaassaan, paremman elämän turvaamiseen. Yritys vastaa tuotteiden jälleenmyynnistä.

Toimintaperiaate tuotteiden tilausprosessista valmiiseen tuotteeseen on hiottu yhdessä moniammatillisen tiimin kanssa. Periaate lähtee yritysten tarpeista, joiden mukaan kartoitetaan sopivat tekijät kehitysmaasta. Yritys tilaa tuotteen SideBySiden kautta ja SideBySide huolehtii, että kädentaitajat saavat tuotteiden valmistukseen sopivan koulutuksen, tuen ja työn valvonnan.

NAISEN ÄÄNI

Toimintamme keskeisimpiä prioriteetteja ovat naisen arvon ja yhteiskunnallisen aseman turvaaminen. Haluamme varmistaa tämän tavoitteen toteutumisen sekä tukea monipuolisesti jokaisen yksilön vahvuuksia ja mahdollisuuksia.

ARVOVALINTA

Valitsemalla SideBySiden tuet kehitysmaan perheyhteisöjä kouluttautumaan ja työllistymään konkreettisesti kotimaassaan, ilman välikäsiä. Valitse eettisesti oikein – värikästä, ekologista ja tasa-arvoista designia!

KATJAN MATKA

Toimintamallia on kehitetty kolme vuotta. Se on lähtenyt yhden naisen Katja Kokkoniemen visiosta rakentaa parempaa tulevaisuutta ja tehdä läpinäkyvää yhteistyötä win-win – periaatteella. Katja on luonut Tansaniaan yhteistyöverkoston ja edellytykset SideBySide toiminnalle. Katjaa ovat matkan varrella inspiroineen naisten tarinat, heillä on tarina kerrottavana meille jokaiselle. Lue Maailmankuvalehden tarina Katjasta ja mistä kaikki on saanut alkunsa.

YHTEISTYÖKUMPPANIT

SideBySiden yhteistyökumppaneita ovat Lempäälän seurakunta, YMCA Lempäälä.

Tansanian yhteistyöverkostoon kuuluu Kimbilion lisäksi, Morogoron hiippakunta ja matkailualan yrityksiä.