SideBySide tukee turvakotien naisia ja antaa heille mahdollisuuden palata elämään yhteisönsä tukijoina työllistämällä heitä.  Olemme aloittaneet toimintamme turvakodin naisille Kimbiliossa ja aiomme jatkaa muihin turvataloihin ja naisten keskuksiin Tansaniassa ja myöhemmin Namibiaan.

Matka tuotteiden tilausprosessista valmiiseen tuotteeseen on hiottu yhdessä moniammatillisen tiimin kanssa. Periaate lähtee yritysten tarpeista, joiden mukaan kartoitetaan sopivat tekijät kehitysmaasta.

Yritys tilaa tuotteen SideBySiden kautta ja SideBySide huolehtii, että kädentaitajat saavat tuotteiden valmistukseen sopivan koulutuksen, tuen ja työn valvonnan.

Naisen ääni

Toimintamme keskiössä  on naisen arvon ja yhteiskunnallisen aseman turvaaminen. Haluamme  tukea monipuolisesti jokaisen yksilön vahvuuksia ja mahdollisuuksia.

Arvovalinta

Tue SideBySiden kautta kehitysmaitten naisia kouluttautumaan ja työllistymään kotimaassaan. Valitse eettisesti oikein!

Katjan matka

Toimintamallia on kehitetty kolme vuotta. Kaikki lähti   Katja Kokkoniemen visiosta rakentaa parempaa tulevaisuutta ja tehdä  bisnestä  win-win –periaatteella. Katja on luonut Tansaniaan yhteistyöverkoston ja edellytykset SideBySide toiminnalle. Katjaa ovat matkan varrella inspiroineen naisten tarinat, kaikkien muittenkin tulisi kuulla ne.. Lue Maailmankuvalehden tarina Katjasta ja mistä kaikki on saanut alkunsa.

Tansanian hankkeen on tarkoitus laajentua Namibiaan viimeistään tänä vuonna. Sen jälkeen ovat vuorossa muut Afrikan maat. Työ on vasta alussa, kertoo Katja.

Yhteistyökumppanit

SideBySiden yhteistyökumppaneita ovat Lempäälän seurakunta, YMCA Lempäälä sekä suuri joukko suomalaisia yrityksiä ja asiantuntijoita.

Tansanian yhteistyöverkostoon kuuluu Kimbilion lisäksi Morogoron hiippakunta, useita naisten keskuksia Arushassa, Makumirassa ja matkailualan yrityksiä.